Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Demi Lovato

 

images--7-.jpg

 

 Demi Lovato érdekességek:

 Rajongók száma: 900 millió

Demetria Devonne Lovato (DallasTexasUSA1992augusztus 20. - ) amerikai színésznő, énekesnő és dalszerző. A hírnevet Mitchie Torres szerepe hozta meg neki a Camp Rock-ból. Amerikában még Sonny Munroe szerepével is berobbant a köztudatba, a Sonny With A Chance-ből. Magyarországon (a Disney Channelen) Sonny, a sztárjelölt néven fut a sorozat.

A színészet mellett nagyszerű szólista énekes, első albuma, a Don't Forget 2008. szeptember 23-án debütált. Az albumból az első héten 89 000 példányt adtak el, és második helyezett lett ezzel a Billboard listáján. 2011 elején pedig aranylemez lett, 500 ezer eladott példánnyal RIAA által. Demi második albuma, a Here We Go Again 2009. július 21-én jelent meg. Az első héten 108 ezer korongot adtak el, s első helyezett a Billboard listáján.

 

 

Élete:

 

Demi Lovato 1992. augusztus 20-án született Dallasban, Texas államban. Spanyol, ír és olasz vér csörgedezik az ereiben.Édesanyja Dianna Hart, apja Patrick Lovato. A férfi 1994-ben Új-Mexikóba költözött, miután elvált Demi anyjától. Apa és lánya 2008 februárjában négy év kihagyás után újra találkoztak, mikor Demi meglátogatta apját.Két testvére van:Dallas,öt évvel idősebb és Madison a féltestvére,aki tíz évvel fiatalabb.

Ellen DeGeneres showjában bevallotta, hogy hetedikes korában sokat bántották az osztálytársai és egy nap odáig fajult a dolog, hogy kénytelen volt magántanulóként folytatni tanulmányait.

Egy ideig járt Miley Cyrus bátyjával, Trace Cyrus-szal, akivel 2009 júliusában szakítottak. Sokszor próbálták már összeboronálni Joe Jonas-szal a közös filmjük után, végül Demi 2010. március elején bevallotta, hogy együtt vannak Joe-val.Ennek a kapcsolatnak is hamar vége lett.Két hónap után a pár úgy döntött,hogy barátok maradnak.

2010 október végén Demi bevonult egy szanatóriumba lelki és fizikai problémákra hivatkozva.

Karrier:

 

Demi 6 évesen kezdett el színészkedni, amikor megkapta az elsõ fõbb szerepét, Angela-t játszotta a Barney & Friends-ben. Ahogy telt-múlt az idõ, Demi elkezdte építeni az énekesi karrierjét, és vendégszerepet kapott a Prison Break-ban, a Split Ends-ben és a Just Jordan-ban. 2007 januárjában megkapott egy fõbb szerepet a Disney Channel egyik sorozatában a As the Bell Rings-ben, ahol Charlotte Adams-ot játszotta. Demi szintén fõszerepet játszik a Disney Channel Original filmjében a Camp Rock-ban, aminek premierje 2008 június 20.-án volt az USA-ban.

Demi énekes, dalszövegíró és zenész, és nem utolsó sorban 11 éves kora óta játszik gitáron és zongorán. Jó barátja a Jonas Brothers-nek, akik szintén írtak dalokat Demi debütáló albumára, az USA Today napilap tudósítása szerint.

2008-ban Puerto Ricóban forgatta legújabb filmjét, a Princess Protection Program-et, amiben legjobb barátnõjével, Selena Gomezzel játszik együtt. Persze a zenét sem hanyagolta el, 2008.szeptember 23.-án került a boltokba bemutatkozó albuma a Don't Forget, amit a floridai Miamiban vett fel. Az album készítésébõl Jonas-ék is kivették a részüket, 11 szám megírásában segítettek Deminek. 2009 februárjában indult a Disney Channelen Demi sorozata, a Sonny With A Chance. 2010 nyarán indult elsõ saját turnéjára Amerikában, elõtte július 21-én pedig megjelent második albuma Here We Go Again címmel. Az új lemezen Demi szerint érezhetõ John Mayer iránti rajongása, valamint Jon McLaughlin és William Beckett munkássága is inspirálta az elkészítésében.

2009 õszén forgatta le a Camp Rock második részét Kanadában. A film 2010 szeptember 18-án debütált a Disney Channelen. Demi szerint a 3.lemeze 2011-ben fog megjelenni. Saját sorozatából, a "Sonny a sztárjelölt"-ből távozott, mondván így kevesebb teher van a vállán, és a zenei karrierjére tud koncentrálni. 2011-ben elindul a Sonny a sztárjelölt 3.évadja, amely már "So Random!" néven fog futni, melyben csak a többi, eddig megismert Sonny with a chance stábtag kapja a főszerepet (Chad, Grady, Nico, Tawni, Zora).

 

 

 

 

Autogramm címe:

Demi Lovato

c/o CESD Talent Agenty,

10635 Santa Monica,Suite 130/135,

Los Angeles,CA 90025, USA


Kedvenc....

Csoki: Twix

Banda: Paramore

Dal: Born for this

Kaja: Palacsinta

Gyümi: Narancs

Saját dala: Stonger

Szín: Piros,Fekete

Sport: Szörf

Teló fajta: iPhone

Állat: Macska

Film: Donnie Darko

JBrothers: Hollywood

Időtöltés: Szörfözés,Shoppingolás,Zene hallgatás