Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jennette McCurdy

 images--12-.jpg

Rajongók száma: 90.926

Jennette Michelle Faye McCurdy (1992június 26.) amerikai színésznő és énekesnő.

 

Élete 

Jennette Los Angeles-ben, California államban született. Három bátyja van: Marcus, Dustin és Scott. A színészet után a Star Wars Episode IV: A New Hope (Star Wars IV. - Egy új remény) c. film megtekintése után kezdett érdeklődni. 8 évesen kezdte pályafutását.

Színészi karrier 

Első szerepét 2000-ben kapta: A MADtv c. sorozatban tűnt fel egy epizód erejéig. Ezután a CSI: Crime Scene Investigation (CSI: A helyszínelők), Malcolm in the Middle, Lincoln Heights, Will & Grace (Will és Grace), Zoey 101 és a True Jackson, VP c. sorozatokban kapott kisebb szerepeket. 2003-ban a Hollywood Homicide (Hollywoodi őrjárat) c. filmben Harrison Forddal szerepelt együtt. 2007 óta az iCarly c. sorozat szereplője. A címszereplõ Carly legjobb barátját, Sam-et alakítja.

Zenei karrier 

2008 júniusában a hivatalos honlapján bejelentette, hogy bemutatkozó albumán dolgozik. Első kislemeze, a "So Close" 2009. március 10-én debütált az iTunes-on. A második kislemez, egy Amanda Scott feldolgozás, a "Homeless Heart" 2009. május 19-én jelent meg. A dal Cody Waters-nek, Jennette nemrégiben elhunyt barátjának szól.