Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miranda Cosgrove

 

images--6-.jpg

 

 Rajongók száma: 140.952

Miranda Taylor Cosgrove (1993május 14.)[1] amerikai filmes és televíziós színésznő, pop rock műfajban tevékenykedő énekesnő. Cosgrove legismertebb talán a Drake & Joshban alakított Megan Parkerrel és az iCarly címszereplőjeként vált. Karrierje elején, három évesen televíziós reklámokban szerepelt. Cosgrove 2003-ban mutatkozott be először filmekben Summer Hathaway szerepében aRocksuli című filmben szerepelt. Miután több évig kisebb szerepet kapott televízióknál, Cosgrove-t beválogatták a Drake & Josh, később pedig az iCarly szereplői közé is. Cosgrove jelenleg bemutatkozó, a The Matrixszal és Dr. Luke-kal közösen elkészítendő albumán dolgozik.

 

Korai munkássága 

Miranda Cosgrove három évesen felfedezte egy tehetségkutató ügynökség, miközben a Los Amgeles-i "Taste of LA" étteremben táncolt és énekelt. Az ügynök azt tanácsolta a lány anyjának, hogy engedje lányát reklámokban szerepelni.[2][3][4] E vezetett el a reklámkarrierhez, más szerepekhez és később más műsorokhoz.

Színésznő

Cosgrove 2001-ben szereplet először filmszerepben, ahol az ötéves Lana Langot alakította a Smallville televíziós sorozatban. Ezután számos kisebb szerepet kapott televízióknál és filmekben, többek között ő személyesítette meg Summer Hathawayt a 2003-as Rocksuli című filmben. Szerepelt 2004-ben Megan Parker serepében a Nickelodeon TV Drake és Josh sorozatában, melyet még számos rész követett.

Filmjei

Év↓ Cím↓ Eredeti cím↓ Szerep↓
2010 Gru Despicable Me Margo (szinkronhang)
2008 iCarly Japánban iCarly: iGo to Japan Carly Shay
2007 iCarly iCarly Carly Shay
2006 Bármicvó Keeping Up With The Steins Karen Sussman
2005 Enyém, tiéd, miénk Yours, Mine and Ours Joni North
2004 Drake és Josh Drake & Josh Megan Parker
2003 Rocksuli The School of Rock Summer Hathaway