Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Taylor Swift

 Taylor Swift érdekességek:

Rajongók száma: 30 millió

Taylorita Alison Swift (USAPennsylvaniaWyomissing1989december 13. –) amerikai, négyszeres Grammy-díjas country-pop énekes és dalszerző

 • Korai élete:
 • Taylor Wyomissing városában született, Pennsylvaniában Scott és Andrea Swift egyetlen lányaként. Van egy öccse, Austin. Apja tőzsdeügynök, anyja pedig háztartásbeli. Mikor Swift 4. osztályos volt, megnyert egy országos költészeti versenyt egy 3 oldal hosszú verssel "Szörny a gardróbszekrényemben" címmel. A tizedik év végén, dalokat kezdett írni és karaoke versenyeken és fesztiválokon tűnt fel, szülővárosa már ekkor is támogatta őt. 11 éves korában egész nyáron át rettentően kitartó volt önmagához és megírta legelső 350 oldalas regényét, ami azóta is kiadatlan.

  2006-ban adta ki debütáló dalát Tim McGraw címmel, ez a dal 6. helyen szerepelt a Billboard listáján. Később 2006. októberében, kiadta önálló debütáló albumát, mely egyenesen becsapódott a Hot Country Songs listájára és ezután háromszoros platina lemez lett a RIAA (Recording Idustry Association of America) besorolása szerint.

 • Karrier:

  A Nielsen SoundScan szerint, Swift volt 2008-ban Amerikában a legtöbb albumot eladó művész, több mint 4 millió eladott albummal. Szintén 2008-ban született meg egyik saját szerzeménye Fearlesscímmel. A Nielsen SoundScan szerint ő volt az első előadó, akinek 1 évben két különböző albuma került be a Top 10 közé.
 • 2009. januárjában Swift pop-country első számú tehetségévé vált, és 1 hónap alatt több mint 2 millióan töltötték le 3 különböző dalát fizetős oldalakról. 2009február 8-án Taylor Swift végleg bevéste nevét a pop-country énekesek történelmébe, amikor is először adta elő egyik saját művét, ennek címe: "Love Story" (szerelmi történet), a dalhoz klip is készült és mai napig a Mainstream Top 40 klipje között szerepel.

  Taylor Swift Fearless című albuma hatszoros platina lemez lett az Egyesült Államokban és az egész világon több országban is. Swift felemelkedett ezzel az albummal a legnagyobbak közé. A lemezen 13 dal van amelyből 7-et teljesen ő írt és a többiben társszerzőként működött közre. Az albumon levő 4 számból készült klip a "You belong with me" (Hozzám tartozol) című dalból készült klippel első country énekesnőként nyert MTV Awardsot. A Fearless 4 Grammy-díjat is nyert köztük a legjobb album díját.

  Taylor Swift szerepet kapott a Valentin nap című filmben is amit 2010-ben mutattak be Magyarországon. 2010 végén fog megjelenni harmadik albuma, ami a Speak Now nevet viseli. A lemezről elsőként megjelent dal a Mine.

  Speak now 2010. október 25-én jelent meg és már azonnal az első héten platina lemez lett több mint egymillió albumnyi eladással.

   

  Magánélete:

  Taylor Swift azt nyilatkozta a dalai nagy részét a vele történő események ihletik, ezért az albumai olyanok mint dalokban megfogalmazott naplók. "Aki meghallgatja a cd-t megtudja mi történt velem az elmúlt két esztendőben" -nyilatkozta harmadik stúdió lemezéről a Speak now-ról egy magazinnak. Az énekesnő rövidebb ideig járt Joe Jonasal 2008-ban. 2009 végén találkozott a Valentin nap forgatásán Taylor Lautnerrel kettőjük kapcsolata pár hónapig tartott. Taylor jó barátnője a színésznő Emma Stonenak.

   

 •  
 • Kedvencek....

 • Szín: fehér
 • Étel: túróslepény
 • Ünnep: karácsony
 • Hely: patak mellett
 • Évszak: nyár
 • Előadó: Miranda Lambert, Tim McGraw, Shania Twain
 • Dal: Tim McGraw – Can’t Tell Me Nothin
 • Szám: 13

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.